Föredrag: Mitt liv – mitt beslut

Maria Andersson Foto: Per Jahnke

27 november kl. 18.00

Föredrag av författaren Maria Andersson. I detta föredrag, byggt på Maria Andersson självbiografi"Mitt liv, mitt beslut", får vi följa henne på en dramatisk livsresa, en resa från en uppväxt i kaos men också med kärlek till fotboll och musik. Vi får lära oss att ingenting är omöjligt och genom ren viljestyrka kan man lyckas med det mesta. Hur vänder vi det negativa till något positivt? Från att ena dagen sitta i rättegång mot mannen som hotat och skadat hela hennes familj, till att nästa dag sitta i möte i London med diplomater och kungligheter. Hur kan en tjej från en svensk småstad hamna på ett casino där man spelar om miljoner och med livet som insats? Hur orkar man vidare när kniven ligger mot strupen och vad är drivkraften?

Föreläsningen är en del av Orange Days i Vänersborg, som inleds den 25 november med Internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor och avslutas den 10 december som är Internationella dagen för mänskliga rättigheter.

Vänersborgs museum är arrangör tillsammans med Vänersborg och Uddevalla Zontaklubbar, Brottsofferjouren Bohus-Norra Älvsborg, Vänersborgs kommun, Länsförsäkringar Älvsborg, FN-föreningen i Uddevalla, Studieförbundet Vuxenskolan, CELA tryckeri och KUB kommunikation. Tillsammans samverkar vi för en framtid utan våld!

Övrigt program 27 november

  • Zonta tänder ljus utanför Vänersborgs museum innan föreläsningen för att hedra alla kvinnor som blir utsatta för våld över hela världen
  • FN-föreningen i Uddevallas ordförande Karl-Göran Sundvall berättar varför FN har initierat Orange Day
  • Vänersborgs kommuns folkhälsosamordnare Anne-Lie Lindgren berättar varför det är ett folkhälsoproblem
  • Munaykören sjunger och vill förmedla att även sång kan stötta vid svåra situationer
  • Zonta säljer fika efter föreläsningen och pengarna går till projekt som hjälper våldsutsatta kvinnor
  • Efter föreläsningen finns Maria Andersson kvar och hon har med böcker till försäljning

Har du frågor om föredraget?

Kontakta
Peter Johansson 070-544 75 39
E-postadress
E-postadress

Senast uppdaterad: 2017-11-23 08:11