Skolprogram

Vänersborgs museum är landets äldsta bevarade museimiljö med spännande berättelser och fascinerade samlingar som väcker upptäckarglädje och stimulerar lärande. Innehållsrika program gör det möjligt att få nya perspektiv, hämta nya erfarenheter och kunskap. Målet är att ge en upplevelse som stimulerar till förståelse, kunskap och lusten att få veta mer.

För mer information, bokning av program eller upptäckarlådor kontakta museipedagog Jennie Ardin:

Telefon: 0700- 82 40 58

E-post: jennie.m.ardin@vgregion.se

 

Här hittar ni, som reser från en annan kommun än Vänersborg, information om hur ni kan använda er av arrangörsstödet för att få bidrag för resan:

 På museet erbjuds kostnadsfria program för alla skolor, både inom och utom Vänersborgs kommun.

Program att boka:

Äta eller ätas

Med näbbar och klor

Ordning i naturens myller - Carl von Linné

Köpstaden Brätte - Vänersborgs föregångare

Barn i Vänersborg under 1800- och 1900-talet

Djur i folktro, saga och myt

Programmens innehåll riktar sig till grupper från förskola till gymnasiet samt vuxenutbildning och SFI. Samtliga program anpassas efter årskurs och gör dem valbara för alla. Aktiviteterna har tagits fram med grund i aktuella läroplaner för att möta skolans behov och för att fungera som ett komplement till skolans ordinarie undervisning.

Museet skall kännas som en naturlig del skolans arbete. Hör därför gärna av er med egna önskemål.

 

Upptäck på egen hand

Vänersborgs museum är även en spännande miljö att upptäcka på egen hand. Det går utmärkt att som skolklass göra ett självständigt besök men kanske vill ni göra mer än bara titta på utställningarna? Boka gärna våra upptäckarlådor med olika teman såsom Älgen, Det forna Egypten, Brätte eller Fågelliv för att studera djur och annat på närmare håll. Lådorna innehåller bland annat kranier, horn, tänder och päls från olika djur.

Mer om upptäckarlådorna hittar du här.