Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Förändringar i programutbudet!

Pedagogisk visning i trapphallen.
Fotograf: Sofia Edlund

Fram till och med år 2020 pågår ett stort arbete med basutställningarna på Vänersborgs museum. Museet byggdes redan 1885 och utgör i dag landets äldsta bevarade museimiljö med unika utställningar som stått i princip orörda sedan dess. Utställningarnas karaktär kommer därför att behållas, men utvecklas och tillföras ny och mer lättillgänglig information.

Vi kommer även i samband med det arbetet att ta fram delvis nya program och lektioner för förskola och skola/vuxenutbildning/SFI.

Utställningsarbetet kan innebära att någon av salarna kommer att vara avstängd under en kort period, men framförallt gör det att vi inte har möjlighet att erbjuda skolprogram under hösten 2020 och våren 2021, annat än de som redan är inbokade.

Men ni är ändå välkomna hit! Museet är öppet torsdag och fredag (samt lördag och söndag) kl 12-16 och då kan man gå runt på egen hand. Om ni meddelar innan att ni kommer, tar vi också emot er och ger en liten introduktion till museets historia och de olika utställningarna.

Välkomna att boka en tid!

Museipedagog Greta Åberg
Telefon: 0700-824 058
E-post: greta.aberg@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2021-05-25 15:40