Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

INSTÄLLT! Föredrag: Adolf Andersohn – mannen som önskade famna världen

Porträtt av Adolf Andersohn

Inställt: Tisdagen 2 juni kl. 19.00

Vänersborgs museum/ Förvaltningen för Kulturutveckling ställer in föredraget Adolf Andersohn – mannen som önskade famna världen den 2 juni kl. 19.00.

Anledningen är Folkhälsomyndighetens information och rekommendationer till arrangörer med hänsyn till smittoläget för coronaviruset covid-19. Arrangemanget kommer att hållas i höst. Tid meddelas senare. 

Föredrag av Peter Johansson, museichef Vänersborg. Denna dag är det 200 år sedan Vänersborgs museums grundare Adolf Andersohn föddes på en gård utanför Alingsås. Hans uppväxt kom att bli fattig och splittrad och det var nog ingen som då kunde förutse den unge Adolfs storslagna framtid. I föredraget får vi följa en fascinerande livsresa från ett fattigt hem i Västergötland till Egyptens pyramider och till samhällsstegens högsta topp – allt presenterat i det museum han själv lät bygga och bland de magnifika samlingar han förde till Vänersborg.

Fri entré!

I samverkan med Studiefrämjandet.

Senast uppdaterad: 2020-05-13 07:54