Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Flickan med en lapp om halsen – historien om ett finskt krigsbarn

Flicka på fotografi samt titel på bok "Flickan med en lapp om halsen"

Söndagen 19 februari kl. 15.00

Föredrag av författarinnan Maria Bouroncle, Göteborg. Tolvåriga Hilja och hennes lillebror Antti har tvingats lämna allt och alla bakom sig. De är bara två utav alla de finska barn som skickats till Sverige för ett liv bortom kriget. Ett liv utan mamma, pappa och syskonen. Efter tre dagars resa och två veckors karantän når de så småningom den lilla byn Vesene i Västergötland. Här måste de skiljas åt, fastän Hilja lovat att alltid se efter sin lillebror. Trots detta lär hon sig snabbt att uppskatta sin nya tillvaro, på gården hos tant Maria och den tystlåtne Artur. Men vad hon inte vet är att familjen bär på en mörk hemlighet...

Föredraget bygger på Maria Bouroncles bok om Hilja som är en fristående fortsättning på hennes tidigare bok ”Det kom för mig i en hast – historien om barnamörderskan Ingeborg Andersson”.

Entré 60 kr! Förköp i museibutiken

I samverkan med Studiefrämjandet. 

Senast uppdaterad: 2022-11-22 10:41