Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Cirkusskola, eldslukare och kuplettcharmör - 1800-talsdag på Vänersborgs museum

Två kvinnor i 1800-talskläder spelar krocket

Lördagen 27 augusti kl. 10-16

Lördagen den 27 augusti öppnar Vänersborgs museum sina portar på vid gavel till 1800-talet. Det är då dags för årets 1800-talsdag. Museet och Museiparken är fyllda av aktiviteter där hela familjen för en dag kan förflytta sig över 100 år tillbaka i tiden och uppleva lekar, sång, musik, marknad och mycket mer av det man kunde möta kring förra sekelskiftet.

I museiparken finns bland annat möjlighet att åka häst och vagn, sitta i en äkta T-Ford, gå tipspromenad, se smeden i arbete, leka gammaldags lekar, lyssna till mässingsorkester, fotografera sig i gammaldags ateljé eller handla på marknaden. Man kan gå cirkusskola, häpna inför eldslukare och se Kulturskolans elever uppträda. I museet har man den unika möjligheten att lyssna till en äkta kuplettcharmör eller njuta av folkvisor från tiden, gå tipspromenad, följa med på en visning eller bara njuta av den fascinerande 1800-talsmiljön i våra utställningar.

Program

10.00
Museet öppnar
Stadsvandring med Peter Johansson, utgår från Gågatan
10.30
Visning av museet på arabiska
11.00
Wenerblecket spelar brunnsmusik i Museiparken
11.30
Vänersborgs Folkdansgille
12.00
Wenerblecket spelar brunnsmusik i Museiparken
12.30
”Vill ni se Kalle P?” - Visor och kupletter från Anno Dazumal med kuplettcharmören Bo Fureby och vid flygeln Ulf Skoglund.
13.00
Clowns in the Factory bjuder på en trollerishow för hela familjen. Showen avslutas med eldkonst då vännen Michaela ansluter på scenen.  
13.30
Kom och prova på cirkus med Clowns in the Factory och Michaela. Jonglering, diablo, tallrik och akrobatik. 
Visning av Klara Bengtssons föremål
14.00
Visor och låtar från förra sekelskiftet med Bokenäsets Ådra inne i museet
15.00
Framträdande med musik- och kulturskolan
16.00
Museet stänger

Marknad, Kaffeservering, Uppvisning av T-Ford med Holger Bengtsson, Häst och vagn med Kicke Gustavsson, Andreas Bohlin visar smide, Tipspromenad i museiparken, Fotografera dig i tidstypisk ateljé, Färglägg sekelskiftesfotografier, Björn med domptrös, Gammaldags lekar, Visning av höghjuling

Alla aktiviteter är gratis!

Välkommen till en dag i det sena 1800-talets anda.

Foto: Anna Panser

Senast uppdaterad: 2022-07-15 10:34