Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Brätte 1624 – ”här dantzades, dracks i stoor Gamman”. Renässansdansgruppen Fioretto

1600-tals dans. Två kvinnor står och stirrar på varandra.

Lördagen 2 april kl. 14.00

Brätte 1624.

I den lilla men livliga staden – Vänersborgs föregångare – har överstelöjtnant Wilhelm von Salzburg och hans hustru Karin Liljehök, rustat till fest. Kungen, Gustav II Adolf, ska komma! Förnäma gäster börjar samlas i deras sal, alla i spänd förväntan på att få festa med kungen. Men den viktigaste anledningen till att han är ditbjuden är att man vill få till en flytt av staden. En av gästerna är Margareta Slots, kungens före detta älskarinna. Hon och de andra förser sig lite väl friskt av värdinnans vin, och det verkar skvallras om kungens nya fru… Det här måste åtgärdas innan kungen kommer – med dans!

I denna vackra och humoristiska dansföreställning möter vi historiskt belagda personer och människoöden från 1600-talets Brätte och Sverige. Renässansdansföreningen Fioretto rekonstruerar danser utifrån historiska manuskript med tidsenlig musik och kläderna är uppsydda utifrån gamla modeller.

Fri entré!

I samarbete med Studiefrämjandet.

Foto: Eliano Nasr

Senast uppdaterad: 2021-11-23 13:30