Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Dokumentärfilm Mina drömmars Afrika Del 1 – 2 Charles John Andersson och Axel Eriksson – svenska pionjärer i 1800-talets södra Afrika

Söndag 5 mars kl. 14.00

14.00 - 14.15 Presentation
14.15 - 15.45 Filmvisning Del 1
15.45 - 16.45 Paus
16.45 - 18.15 Filmvisning Del 2

Camera Q och filmproducenten Stefan Quint presenterar i två dokumentärfilmer den fascinerande historien kring de båda zoologerna, upptäcktsresandena, jägarna och handelsmännen Charles John Andersson och Axel Eriksson, båda från Vänersborg. Vi får följa en märklig och till delar föga känd historia som tar sin början under björnjakter i det tidiga 1800-talets Värmland och som får sin fortsättning i omfattande och strapatsfyllda expeditioner genom södra Afrika. Genom sina forskningar, kartläggningar, handelsverksamhet och inblandning i tidens blodiga konflikter kom Andersson och Eriksson att forma delar av södra Afrikas historia på ett sätt som ännu bär spår i området. Stefan Quinth har, tillsammans med museichefen och historikern Peter Johansson, följt i Anderssons och Erikssons fotspår från Värmland och Vänersborg till Namibia, Botswana och Sydafrika och där också dokumenterat vad som finns kvar av denna historia i dag.

Entré till båda filmerna: 250 kr. Biljetter kan förköpas via Camera Q via denna länk. Biljettköp kan även göras i samband med visningen i mån av plats.

Foto: Camera Q


Senast uppdaterad: 2023-01-25 10:31