Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet Hoppa till chatbot

Drömmen om framtiden - ett retrofuturistiskt föredrag

Föredragshållaren hållandes en fonograf och filmklipp längs kanterna.

Lördagen 28 augusti kl 14:00

Ett retrofuturistiskt föredrag med Erik Ask-Upmark

Framtiden är inte längre vad den gång var. Året är ju trots allt 2021 och vi har fortfarande inte vare sig flygande bilar, månbaser eller robotbetjänter. Men internet, Google, GPS, surfplattor och Spotify då? Faktum är att allt det redan fanns för över hundra år sedan. Tror du inte på det? Då behöver du lyssna på detta föredrag som tar dig med på en "retrofuturistisk" resa!

Med utgångspunkt i 1800-talets och bl.a. Jules Vernes idéer och drömmar om framtiden utforskar vi hur dåtidens futurologer och visionärer trodde att det tjugoförsta århundradet skulle te sig. Dessutom tar vi en titt på vad dåtidens senaste teknik hade att erbjuda och ni kommer garanterat bli förvånade att känna igen en hel del bekanta idéer, tankesätt och - inte minst - farhågor. Så även om inte allting var bättre förr kan vi konstatera att FRAMTIDEN faktiskt var bättre förr!

Entré 60 kr. På grund av Covid-19 är platserna begränsade till 45.

Förköp går att göra på plats i  museets butik under museets öppettider, torsdag-söndag kl 12-16, alternativt via telefon 0521-600 62 val 1, samma tider.

I samverkan med Studiefrämjandet

Senast uppdaterad: 2021-05-31 12:05