Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Föredrag: Hackad demokrati – Den nya tidens propaganda via sociala medier

Olika sociala medier

Söndagen 20 september kl. 15.00

Föredrag av författaren Henrik Arnstad, Stockholm.

Under 2010-talet har politiken i världens demokratier förändrats i grunden, utifrån framväxten av sociala medier. Via kanaler som Facebook, Twitter och Youtube skapas helt nya möjligheter att förändra samhället, på ett sätt som de traditionella demokratiska rörelserna är oförberedda på. Exemplen är flera och inbegriper även Sverige.

Idag är Facebook viktigare för att vinna val än att skriva debattartiklar, dela ut flygblad och ordna torgmöten. Demokratin har inte hängt med i utvecklingen. Är det möjligt för demokratin att använda samma tekniker, för att försvara det goda demokratiska samhället gentemot extremistiska idéer och antidemokratisk politik?

Entré: 60 kr
På grund av Covid-19 är platserna begränsade till 45.

Förköp går att göra på plats i museets butik under museets öppettider, torsdag-söndag kl 12-16, alternativt via telefon 0521-600 62 val 1, samma tider.

I samverkan med Studiefrämjandet.

Senast uppdaterad: 2020-08-27 12:56