Webbplatsen använder antigen IE11 eller teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Skip to main content

Varje tugga en tanke – Mat från 800 år som vi minns och tack och lov glömt

Porträttbild av Richard Tellström.

Onsdagen 5 februari kl. 19.00

Föredrag av mathistorikern, författaren och docenten i måltidskunskap, Richard Tellström.

På en tusendel av sekund bestämmer vi om maten framför oss är ätbar eller oätlig. Så har vi gjort i historien. Så gör vi idag. Och så kommer framtidens människor att göra. Det här är ett föredrag om idéerna bakom den svenska matens bästa och värsta, och varför maträtter går ur tiden och nya tillkommer.

Richard Tellström är för många välkänd via media som bland annat redaktör för TV-serien “Historieätarna” och julkalendern “Tusen år till Julafton”. I dag är han också matkulturell expert på Sveriges Lantbruksuniversitets plattform ”SLU Future Food”.

Entré 100 kr. Medlemmar i Humanistiska Förbundet 50 kr. Medlemmar i Humanistiska Förbundet kan förboka plats hos styrelseordföranden fram till en vecka innan föredraget. I samverkan med Humanistiska Förbundet.


Senast uppdaterad: 2025-01-07 15:48