Gå direkt till huvudinnehållet

ÖPPET MED ANPASSNINGAR

Vänersborgs museum öppnar igen för publik den 9 juni. Du som är frisk är välkommen att besöka museet, men var extra noga med handhygien och tänk på att hålla avstånd. För att du ska känna dig trygg under ditt besök har vi gjort anpassningar i enlighet med Folkhälsomyndighetens föreskrifter för museer och konsthallar, men med striktare begränsningar utifrån regionala rekommendationer, för att stoppa smittspridningen av covid-19.

VAD KAN DU SOM BESÖKARE GÖRA?

Stanna hemma om du är sjuk

Om du känner dig frisk är du varmt välkommen att besöka museet. Om du känner dig sjuk ber vi dig att stanna hemma till dess att du är helt frisk.

Håll avstånd

Visa hänsyn till dina medbesökare genom att hålla avstånd till varandra och följa anvisningarna som finns på museet.

Tvätta händerna ofta

Tänk på god handhygien och tvätta händerna ofta. Det finns handsprit på flera platser på museet.

VAD GÖR VI PÅ MUSEET?

Färre besökare

Vi begränsar antalet besökare på museet till max 30 personer för att undvika trängsel och se till att våra besökare kan hålla tryggt avstånd. Vi har även infört ett maxantal i vissa salar på museet.

Inga visningar eller program i museet

Visningar och andra fysiska aktiviteter är tills vidare inställda.

Skyltning
Skyltning på museet påminner dig som besökare om ditt egenansvar att visa hänsyn och hålla ett omtänksamt avstånd till andra.

Ökad städfrekvens

Vi har ökat städfrekvensen för att säkerställa att du har en ren miljö att vistas i under ditt besök. Vi rengör områden som är extra utsatta (dörrhandtag, kranar, tvålhållare, betalstationer) mer frekvent.

Handdesinfektion finns utplacerat på samtliga toaletter och på utvalda platser i våra utställningar.

UPPLEV OSS DIGITALT!

Vill du uppleva museet digitalt så kan du följa oss i sociala medier eller KLICKA HÄR för att se vårt utbud av filmer, foton och artiklar från samlingarna.

Senast uppdaterad: 2021-05-27 10:23