Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Hitta hit

Vänersborgs museum. Foto Ian Schemper.

Vänersborgs museum ligger i centrala Vänersborg, bakom kyrkan i Kulturaxeln.

Med Tåg

Ta tåget till Vänersborgs station/resecentrum. Från Vänersborgs station följer du kanalen och Hamngatan norrut till du når Kungsgatan. Då viker du höger och följer Kungsgatan. När du passerat kyrkan, så ser du en vit byggnad lite till vänster, det är museet.  Klicka här för att komma till Västtrafiks reseplanerare.

Med Buss

Om du vill åka buss så heter den närmaste hållplatsen Vallgatan. När du kommer dit så ser du museet.  Klicka här för att komma till Västtrafiks reseplanerare.

Med Bil

Kör till centrala Vänersborg. Bakom kyrkan, i Kulturaxeln, nära vattentornet ligger museet. Det går bra att parkera antingen längs Drottninggatan eller Kungsgatan. Parkeringen sker längs Kungs- och Drottninggatan och är kostnadsfri, men det krävs p-skiva. P-skiva finns att köpa i de flesta butikerna i centrum, men om du bara är på tillfälligt besök går det bra att skriva ut en tillfällig p-skiva. Den hittar du om du klickar här.

GPS-koordinater:

WGS 84 (lat, lon): N 58° 22.814', E 12° 19.724'

WGS 84 decimal (lat, lon): 58.38023, 12.32873

KARTA

Senast uppdaterad: 2016-11-29 14:35