Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Museibutiken

Foto: Micael Eriksson

I museibutiken kan man hitta mycket spännande med relation till Vänersborgs museum och dess utställningar. Varför inte ta ett stycke historia med sig hem.

I vår museibutik hittar du en mängd spännande, annorlunda och vackra föremål med kopplingar till museet och våra utställningar.

Vad sägs om porslin med ostindiska förlagor, uschebti-figurer, mumiehalsband och andra saker från Egypten eller skimrande mineraler från Sydamerika, allt med koppling till föremålen i våra utställningar.

Här finns även dammvippor av strutsfjädrar, gammaldags karameller och vackra pastillaskar som påminner om den tid då museet byggdes, samt vykort med motiv från museet och mycket mer.

För barnen finns det spelkulor, pickande plåtfåglar och andra klassiska leksaker som de barn som en gång bodde på museet kan ha haft. Här finns det också vackra mineraler och stenar att samla på eller varför inte gammeldags bokmärken.

Bland våra böcker finner du ett rikt utbud av museihistoria med koppling till Vänersborgs museum samt lokalhistorisk litteratur från Dalsland och Västergötland.

Senast uppdaterad: 2017-05-03 15:33