Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Visningar

Foto: Ann-Charlott Öberg

Förflytta er till en annan tid, till 1800-talet, då det lokala inte var i fokus utan det exotiska, det som fanns bortom stadens gränser.

Att besöka Vänersborgs museum är att göra en liten tidsresa, tillbaka till det sena 1800-talet. Här i Sveriges äldsta museimiljö samsas unika originalutställningar från 1800-talet med nya utställningar som berättar om livet förr och om de äventyr, resor och insamlingar som gjorde att museet kom till. Upptäck egyptiska mumiekistor, afrikanska fåglar, konst, porslin, kuriosa och nordiska djur. Hör om slaktarsonen som for till Afrika och springpojken som ville upptäcka världen, om den märkliga mumien och de miljoner fröer som ligger inkapslade i vackra glasbehållare i en korridor i museet.

Museet bär på många spännande historier – ta del av några av dem i våra visningar!

En visning tar cirka 60 minuter, men kan anpassas utifrån gruppens önskemål. Visningar på engelska kan erbjudas efter överenskommelse. Det finns även en ”sittande visning” som är en tillgänglighetsanpassad visning med en lite kortare presentation följt av möjlighet att titta runt i museet på egen hand. "Sittande visning" är också lämplig för större grupper. Välkommen att höra av er så berättar vi mer. 

För att boka en visning på Vänersborgs museum skriv till vanersborgsmuseum@vgregion.se.

Priser

En visning på vardagar fram till klockan 17.00 kostar 800 kr. På helger och kvällstid är priset 1300 kr. Entréavgift betalas av deltagarna, 70 kronor/person. Årskort gäller. 

Senast uppdaterad: 2024-02-14 09:22