Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

VÄNERSBORGS MUSEUM – ETT AV LANDETS DIGITALT MEST BESÖKTA MUSEER!

Ett stilleben av föremål och fotografi ur Vänersborgs museums samlingar.

Vi vill varmt tacka alla våra besökare, såväl fysiska som digitala, som bidrog till rekordartade besökssiffror för år 2023.

Åter igen placerar sig Vänersborgs museum på tionde plats bland landets museer vad gäller digitala besökare till våra samlingar. Närmare 110 000 digitala besökare studerade inte mindre än drygt 286 000 föremål och bilder genom Digitaltmuseum. De fysiska besöken under året uppgick till närmare 17 600 vilket är en ökning med 5 000 från föregående år. Med detta vill vi även tacka våra samverkansparter i flera kulturföreningar och studieförbund vilka genom att möjliggöra en rik och varierad programverksamhet bidragit till detta goda resultat.

Nu välkomnar vi er alla åter till en mycket rik och programspäckad vår med en lång rad föreläsningar, konserter, lovaktiviteter och vår populära Sekelskiftesdag. Se program på museets hemsida. Dessutom har vi utökat våra öppettider på torsdagar till kl. 19.

Senast uppdaterad: 2024-01-17 13:51