Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Den stora stadsbranden 1834

En olycka kommer sällan ensam. Efter att Vänersborg drabbats av koleran 1834 och hade börjat återhämta sig drabbades staden av ännu en olycka. Museichef Peter Johansson berättar om den stora stadsbranden samma år.

Se mer...

Peter Johansson berättar om tiden då koleran kom till Vänersborg. Han ger även tips på vad man då trodde kunde bota denna hemska sjukdom.

Då koleran kom till Vänersborg

Museichef Peter Johansson berättar om tiden då koleran kom till Vänersborg. Han ger även tips på vad man då trodde kunde bota denna hemska sjukdom.

Museichef Peter Johansson berättar en fängslande historia om brott och straff i gamla tiders Vänersborg! Med sig har han fotbojor och en fotstock.

Om fotbojor och straffstockar

Museichef Peter Johansson berättar en fängslande historia om brott och straff i gamla tiders Vänersborg! Med sig har han fotbojor och en fotstock och det blir även en kort stadsvandring i de gamla fängelsekvarteren.

Peter Johansson visar tornluren.

Tornluren

Museichef Peter Johansson berättar om tornluren och när i historien som tiden blåstes ut från kyrktornet i Vänersborgs kyrka på nätterna. Tiden före det fanns brandväsen och polisväsen i Vänersborg

Peter Johansson visar en del av Vänersborgs palissad från 1600-talet.

Vänersborgs palissad

Museichef Peter Johansson berättar om ett av Vänersborgs äldsta föremål, del av palissaden som hjälpte till att försvara staden på 1600-talet.

Senast uppdaterad: 2022-01-18 09:22