Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Gravurna från Hästevadet

Museichef Peter Johansson berättar om en gravurna som hittats vid domarringen vid Hästevadet, nedanför Halleberg. Urnan var även ett av de tidigaste föremålen som togs in till samlingarna vid Vänersborgs museum.

Se mer...

Peter Johansson berättar om cigarrtändaren som ingår i samlingarna på Vänersborgs museum
Museichef Peter Johansson berättar om tiden då cigarrökning var populärt och då det brann en evig låga på stadshotellet i Vänersborg. Cigarrtändaren ingår i samlingarna på Vänersborgs museum.
Föremål från Brätte, Vänersborgs föregångare
Museichef Peter Johansson berättar om Brätte, staden som fanns före Vänersborg. Han berättar även om Karin Clausdotter som levde där på 1600-talet och den dramatiska händelsen då man hittar ett dött barn i vassen och hur Karin lyckas ta sig ut ur Rådhusets källare och fly.
Peter Johansson berättar om Birger Sjöbergs gitarr.
Museichef Peter Johansson berättar om en gitarr ur samlingarna på Vänersborgs museum. Gitarren har en gång tillhört Birger Sjöberg.
Peter Johansson berättar om Amalia Bagges sockerskrin
Museichef Peter Johansson berättar om Amalia Bagges sockerskrin. Ett skrin som Amalia Bagge fick av kanalingenjören Nils Ericson efter att han köpt Nygård av Amalia och hennes man Patrick Bagge.
Senast uppdaterad: 2020-08-03 16:43