Gå direkt till huvudinnehållet

Jägaren och zoologen Llewellyn Lloyd

Museichef Peter Johansson har plockat fram ett jaktgevär ur magasinet, men inte vilket jaktgevär som helst utan det som tillhört den berömde björnjägaren Llewellyn Lloyd. Förutom att ha bragt 102 björnar om livet var Lloyd även zoolog och författare som gärna skrev om det exotiska och vilda landet Sverige.

Se mer...

Museichef Peter Johansson berättar om Elis Barkstedt och hans konst
Museichef Peter Johansson berättar om Elis Barkstedt, konstnären från Vänersborgs som inspirerades av Bruno Liljefors och vars verk blev så populära att de under 1900-talet nästan fanns i varje Vänersborgares hem.
Gravurnan från Hästevadet
Museichef Peter Johansson berättar om en gravurna som hittats vid domarringen vid Hästevadet, nedanför Halleberg. Urnan var även ett av de tidigaste föremålen som togs in till samlingarna vid Vänersborgs museum.
Peter Johansson berättar om Birger Sjöbergs gitarr.
Museichef Peter Johansson berättar om en gitarr ur samlingarna på Vänersborgs museum. Gitarren har en gång tillhört Birger Sjöberg.
Peter Johansson visar en vävbok från Johanna Brunssons vävskola i Stockholm
Museichef Peter Johansson berättar om Johanna Brunsson, en pionjär inom svensk vävkonst. Johanna Brunsson grundade en mycket välrenommerad vävskola i Stockholm och fick även medalj av kungen. Men varför är vävboken i Vänersborg?
Senast uppdaterad: 2020-08-06 15:27