Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Afrikanska fågelsalen - lättläst

Upptäck nära tusen fåglar från sydvästra Afrika! Här kan du se den rosaskimrande flamingon, Afrikas kolibri, solfågeln eller Jacanan som kan gå på vattnet, nästan.

I den Afrikanska fågelsalen finns nästan tusen fåglar som alla har samlats in utav en enda person, nämligen zoologen och fågelskådaren Axel Eriksson. Fåglarna som du kan se i utställningen är inte fåglar som vi är vana att se i Sverige. Alla kommer nämligen från sydvästra Afrika. I utställningen kan du även hitta en del däggdjur som honungsgrävling, piggsvin och världens minsta hjortdjur – Dik-Dik.

Axel Eriksson föddes och växte upp i Vänersborg men han hade en stark längtan att resa och upptäcka fåglar. Genom en vän fick han möjlighet att göra just detta. När han bara var 18 år reste han själv till Kapstaden i Afrika där han skulle ge sig ut på sin första expedition. Han började studera och samla in fåglar och djur i de områden han passerade. Resultatet kan du se i salen.

Senast uppdaterad: 2023-11-14 13:49