Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Visning av museet

Pedagog Greta Åberg visar i utställningarna på Vänersborgs museum

Grundskola, gymnasiet och folkhögskola

OBS! Ej bokningsbart till och med februari 2025.

Vänersborgs museum är en unik bevarad miljö från slutet av 1800-talet. Här samsas föremål och samlingar från 1800-talet med nyare utställningar. Det finns mycket att upptäcka – egyptiska mumiekistor, monterade fåglar och andra djur, konst och utställningar om den tid som museet kom till i och de människor som levde då. I visningen berättar vi om museets historia och tittar på de olika samlingar och utställningar som finns här. Är ni särskilt intresserade av en specifik utställning eller ett enskilt ämne, kan vi lägga fokus där.

Målgrupp: Visningen finns på olika nivåer för grundskola, gymnasium och folkhögskola.

Tid: 45 minuter

 

Koppling till läroplan:
Undervisningen ska stimulera elevernas nyfikenhet på historia och bidra till att de utvecklar kunskaper om hur vi kan veta något om det förflutna genom historiskt källmaterial och möten med platser och människors berättelser. … Undervisningen ska vidare bidra till att eleverna utvecklar förståelse för att varje tids människor måste bedömas utifrån sin samtids villkor och värderingar.
Läroplan för grundskolan/LGR 11 (Historia – syfte)

Praktisk information vid bokning av program

OBS! På grund av utställningsarbete kan det vara svårare att boka program till och med juni 2025. Museet är öppet som vanligt.

På museet erbjuds kostnadsfria program för alla skolor, både inom och utom Vänersborgs kommun. Det går bra att ringa eller maila museipedagogen för bokning av lektion. Vid bokning via mail uppge följande:

* Vilken skola/förskola ni kommer från
* Ålder på eleverna
* Elevantal
* Speciella behov (såsom elever som sitter i rullstol eller som är i behov av annat stöd)
* Kontaktperson/klasslärare
* E-postadress och telefonnummer
* Vilket eller vilka datum ni önskar komma. Lämna gärna alternativ.

Greta Åberg, museipedagog
Telefon: 0700-824 058
E-post: greta.aberg@vgregion.se 

-----

Sök stöd till resan
Det är möjligt att söka ekonomiskt stöd från Västra Götalandsregionen (arrangörsstödet) för er resa och ert besök. Det är den kommunala samordnaren som avgör om stöd kan betalas ut. Det finns två olika stöd som går att söka: Resestöd samt subvention av entréavgifter/guideavgifter. Läs mer om stödet: https://www.kulturkatalogenvast.se/barn-och-unga/det-regionala-arrangorsstodet

Senast uppdaterad: 2023-12-16 12:01