Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ur Edit Augustssons dagbok

Vänersborgs hospital och asyl 1913

Måndagen den 27 April 1914

”I går kom Selma. Hon reste hem före påsk, och då var hon frisk. Men sedan fick hon påssjuka, och måste stanna hemma, tills hon blev frisk. Hon är nu glad, därför att hon måste börja skolarbetet igen. Hon måste nu vara mycket flitig, därför att vi andra ha arbetat av alla krafter, medan hon har varit borta. Vi ha läst nytt både i biblisk historia, modersmålet och räkning. I går voro vi inte i skolan, därför att fröken skulle gå på begravning efter herr Andersson på Torpa. Han dog i torsdags morse av lunginflammation båda lungorna voro angripna och också hjärtat. Doktorn kunde inte hjälpa honom. Torpa är en lantgård, som ligger en halv timmes väg söder om Vänersborg.”

Fotografi: Typisk sjukhusmiljö för tiden, men i det här fallet Vänersborgs hospital och asyl 1913. Okänd/Vänersborgs museum.

Senast uppdaterad: 2020-02-26 07:38